Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Převrácená nákladní souprava na nadjezdu u Otrokovic

Dne 15. 2. 2010 ve 14:49 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii kamionu u Malenovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v prostoru nadjezdu na obchvat města Otrokovice došlo k havárii nákladní soupravy s tahačem zn. MAN.

Dne 15. 2. 2010 ve 14:49 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii kamionu u Malenovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v prostoru nadjezdu na obchvat města Otrokovice došlo k havárii nákladní soupravy s tahačem zn. MAN.

Řidič nezvládl zatáčku nadjezdu na obchvat města Otrokovice od Malenovic a s celou nákladní soupravou se převrátil na bok. Při havárii utrpěl zranění, které musela ošetřit přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby. Po poskytnutí nezbytné pomoci byl nakonec řidič odvezen do nemocnice k vyšetření.

Příjezd hasičů z nedaleké stanice byl zpožděn projíždějícím vlakem přes přejezd v Kvítkovicích. Po dojezdu byla již na místě policie i zdravotníci. Převrácený návěs s nákladem dřevní štěpky byl částečně poškozen a vysypán. K poškození palivových nádrží tahače nedošlo a případnému ekologickému ohrožení hasiči zabránili.

Převrácená souprava jen částečně blokovala průjezd silnicí a na dopravu dohlíželi policisté. Zabezpečením vraku vozu skončil také zásah hasičů a další práce by bylo možné provést jen za úplatu. Po domluvě s řidičem byl na náklady původce havárie přivolán náhradní kamion na překládku štěpky a těžkotonážní jeřáb na jeho zvednutí.

Při vyprošťování celé nákladní soupravy se dá očekávat dopravní omezení.


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet