Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny spolykaly hospodářské stavení, škoda je jeden a půl milionu korun

Osm hasičských jednotek bylo přivoláno dne 16. února k požáru stodoly na statku v obci Luková, části obce Květná. Při příjezdu hasičů k události byla již celá hospodářská část v plamenech. Jednalo se o stavení čtvercového půdorysu s vnitřním dvorem

Osm hasičských jednotek bylo přivoláno 16. února v 5.32 hodin k požáru stodoly na statku v obci Luková, části obce Květná. Při příjezdu hasičů k události byla již celá hospodářská část v plamenech. Jednalo se o stavení čtvercového půdorysu s vnitřním dvorem.

Hasičům se podařilo díky včasnému zásahu uchránit obytnou část od hospodářské. Hasiči bojovali nejen s plameny, ale komplikací pro ně byl nepřístupný terén, úzké silnice a tím i ztížená doprava vody na požářiště. Uvnitř se nacházela domácí zvířata – čtyři kozy a čtyři telata. Při požáru nedošlo ke zranění osob ani zvířat. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 7 hodin ráno.

Uvnitř hospodářského stavení byly uskladněny zemědělské stroje, na půdě pak seno a sláma. Na místě byli i hasičští vyšetřovatelé, kteří zjistili, že příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci. Škoda byla předběžně vyčíslena na 1,5 milionu korun.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje



-swo-

Sdílet