Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil půdu a střechu rodinného domu

Šest jednotek hasičů vyjelo včera 15. února 2010 v noci k požáru půdního prostoru a střechy rodinného domu v Bílých Poličanech na Trutnovsku. Událost byla na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášena v 01:29 hodin.

Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a Hořic, dobrovolní hasiči z Bílých Poličan, Bílé Třemešné, Dubence a Hořic. Uvnitř domu v tu dobu spali tři lidé. Uživatel domu jako první zpozoroval kouř v půdním prostoru. Okamžitě zavolal na tísňovou linku hasičů a vyvedl další dvě osoby z domu.

Požár se velmi rychle rozšířil na celý půdní prostor, střechu a částečně zasáhl roubenou přístavbu. Hasiči museli kvůli hustému kouři zasahovat v dýchacích přístrojích. Požár se jim podařilo dostat pod kontrolu v 04:46 hodin. Rozebírání střechy a vyklízení zasažené půdy pokračovalo ještě během dopoledne. Požár se podařilo zcela uhasit v poledne.

Majitel domu odhadl škodu předběžně na 1 milion korun, uchráněné hodnoty dosahují výše 1 milionu korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kow-

Sdílet