Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Úterní zásahy hasičů Královéhradeckého kraje

Profesionálním podnikové i dobrovolné jednotky hasičů Královéhradeckého kraje zaměstnalo v úterý, 16. 2. 2010 mimo jiné vyproštění popelářského vozu, autobusu a i sanitky s pacientem ze sněhových závějí, dopravní nehody, související se sněhem a také požár.







Hradec Králové

Hradečtí hasiči vyjeli včera po 13. hodině k ohlášenému požáru v areálu firmy zabývající se výrobou vstřikovacích forem a střižných nástrojů pro elektroniku v Kladské ulici v Hradci Králové. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že požár již uhasili zaměstnanci firmy. V jedné z hal došlo k zahoření špon u obráběcího stroje. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody. Hasiči pomocí přetlakové ventilace odvětrali zakouřené prostory a vrátili se na základnu.

Po 21. hodině hasiči likvidovali požár kontejneru v ulici Oskara Nedbala v Hradci Králové.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Hasiči HZS podniku Škoda Auto Kvasiny byli ve 13:34 hodin přivoláni na pomoc s vyproštěním popelářského vozidla ze závějí v Kvasinách.

Autobus s cestujícími také zapadl do závěje u Kostelecké Horky. Jednotka dobrovolných hasičů z Kostelce nad Orlicí pomocí navijáku cisterny vyprostila autobus zpět na silnici a ten pokračoval v cestě. (foto: SDH Kostelec nad Orlicí)

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou vyprošťovali další autobus ze sněhu u Doudleb nad Orlicí.


Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Náchoda byli o půlnoci přivoláni k nehodě nákladního vozidla, které sjelo do sněhové závěje a skončilo vzpříčené přes vozovku o sloup veřejného osvětlení v Mírové ulici v Polici nad Metují – Velké Ledhuji. Hasiči vytáhli nákladní vozidlo zpět na vozovku.

Před osmou hodinou ráno hasiči z Náchoda odstraňovali sněhové převisy a rampouchy ze střechy základní školy v Řezníčkově ulici v Náchodě.

Krátce po poledne odstraňovali profesionální hasiči z Jaroměře sněhové převisy ze střechy základní školy v ulici Na Ostrově v Jaroměři.

Profesionální hasiči z Jaroměře byli v 17:08 hodin přivoláni k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici č. 33 u Holohlav. Srážka dvou osobních vozidel Renault Megane a Škoda Octavia se obešla bez zranění. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Trutnov

Jednotky profesionálních hasičů z Trutnova a dobrovolných hasičů z Úpice vyjely před půl devátou dopoledne k dopravní nehodě dvou vozidel v Palackého ulici v Úpici. Jako první na místo dorazila místní jednotka hasičů, která zajistila místo nehody. Při srážce osobního vozidla Nissan Sunny s dodávkou Hyundai byla jedna osoba zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události Policií ČR odtáhli vozidla mimo silnici a zasypali unikající provozní látky. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: SDH Úpice)

Vrchlabští hasiči vyjeli k ohlášenému požáru lesního porostu v Dolní Branné. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o ohlášené pálení klestí na rozhraní okresu Trutnov a Semily. Pálení bylo den předem oznámeno na operační středisko HZS Libereckého kraje v Semilech. Jednotka nezasahovala a vrátila se zpět na základnu.

K vyproštění zapadlé sanity převážející pacienty vyjeli včera před jedenáctou hodinou dopoledne profesionální hasiči z Vrchlabí do ulice Petra Bezruče ve Vrchlabí.

Jednotka dobrovolných hasičů z Úpice odstraňovala sněhové převisy ze střechy základní školy v Komenského ulici v Úpici.

Profesionální hasiči z Trutnova odstraňovali nebezpečné sněhové převisy a rampouchy ze střechy Policie ČR v ulici Roty Nazdar v Trutnově.

 

Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wap-


Sdílet