Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda kamionu zaměstnala hasiče z Chlumce nad Cidlinou

Dvě jednotky hasičů byly včera večer přivolány k nehodě nákladního vozidla na silnici č. I/611 u Obědovic. Po příjezdu dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou bylo zjištěno, že došlo k nehodě polského kamionu, který zůstal nakloněný nad příkopem. U nádrže došlo k poškození víka a úniku pohonných hmot. Hasiči utěsnili místo kolem víka a unikající látku zasypali sorbentem.

Hradec Králové

Profesionální hasiči z Hradce Králové vyjeli k otevření dveří bytu v Albertově ulici v Hradci Králové. Uvnitř byl nalezen zraněný uživatel bytu, kterého si převzala záchranná služba a převezla jej do nemocnice.

Dvě jednotky hasičů byly včera večer přivolány k nehodě nákladního vozidla na silnici č. I/611 u Obědovic. Po příjezdu dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou bylo zjištěno, že došlo k nehodě polského kamionu, který zůstal nakloněný nad příkopem. U nádrže došlo k poškození víka a úniku pohonných hmot. Hasiči utěsnili místo kolem víka a unikající látku zasypali sorbentem. Na místo byla povolána jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové, která přečerpala zhruba 800 litrů nafty z nádrží do speciálních nádob. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře byli o půl páté ráno vysláni k požáru v areálu zemědělského družstva v Mezilečí u Hořiček. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se nejedná o požár, ale dým z komína.

Náchodští hasiči pomocí navijáku automobilového jeřábu vyprošťovali kamion, který uvízl ve sněhu v ulici Jiřího z Poděbrad v Hronově.

Územní odbor Trutnov

Jednotka dobrovolných hasičů z Úpice odstraňovala sněhové převisy ze střechy tělocvičny základní školy v Komenského ulici v Úpici.

Profesionální hasiči z Vrchlabí se speciálním pásovým vozidlem Bobr vyjeli na pomoc sanitě, která zapadla do sněhu u Kněžic. Hasiči pomocí el. navijáku pásového vozidla vyprostili sanitu zpět na vozovku.

Dobrovolní hasiči ze Žacléře vyprošťovali zapadlý kamion mezi Bernarticemi a Křenovem.

Územní odbor Jičín

Jednotka profesionálních hasičů z Nové Paky vyjela o půl osmé ráno k nehodě osobního vozidla, které havarovalo u Kumburského Újezdu. Jeep Suzuki Gran Vitara skončil po nehodě převrácený v příkopu. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Převrátili vozidlo zpět na kola a vyprostili z příkopu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Při návratu z dopravní nehody od Kumburského Újezdu na základnu hasiči z Nové Paky narazili na další dopravní nehodu, která se stala u obce Úbislavice. Cisternový vůz, který převážel mléko, skončil v příkopu. Pouze přívěs zůstal na komunikaci. Hasiči odpojili a zajistili přívěs proti pohybu. Řidič nákladního vozidla ještě před příjezdem hasičů přivolal na pomoc s vyproštěním dva traktory a malý nakladač. Nehoda se obešla bez zranění.

Jičínští hasiči otevírali dveře rodinného domu v obci Robousy, stejně tak profesionální hasiči z Hořic otevírali dveře bytu v ulici Pod Lipou v Hořicích, kde zůstalo uzamčené malé dítě.

Ilustrační foto

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet