Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sníh taje a způsobuje problémy

Dne 19. 2. 2010 v odpoledních hodinách začali profesionální i dobrovolní hasiči ve Zlínském kraji vyjíždět na pomoc při odstraňování nebezpečných stavů způsobených rychlým odtáváním sněhu a deštěm.

Dne 19. 2. 2010 v odpoledních hodinách začali profesionální i dobrovolní hasiči ve Zlínském kraji vyjíždět na pomoc při odstraňování nebezpečných stavů způsobených rychlým odtáváním sněhu a deštěm.

Hasiči pomáhali především s čerpáním vody ze zaplavených sklepů a domů, případně s uvolňováním odtoku kanalizací. Na několika místech došlo také k zaplavení částí komunikací a dopravu musely regulovat hasiči nebo policisté. Značný problém představovalo klasické splavení vody z polí, které nepřinášelo jen vodu, ale také bahno a jiné usazeniny. Problém představovalo také zaledování některých kanalizačních vpustí.

Aktuální zásahy

20. 2. 2010, 09:01 – Kroměříž

Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela na čerpání vody za zaplavených sklepů obytného domu.

20. 2. 2010, 08:49 – Vizovice

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína a jednotka dobrovolných hasičů z Vizovic vyjely společně na čerpání vody za zaplavených skladu civilní ochrany. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že vlivem ucpané kanalizace došlo k zaplavení části skladů a dalších technických prostor. Hasiči postupně nasadili čerpadla a vodu vyčerpali. Byl nalezen ucpaný kanál, který hasiči pročistili. Na místě bylo ponecháno jedno čerpadlo, jako prevence před případným opakováním problému.

20. 2. 2010, 00:22 – Vítonice

Jednotka dobrovolných hasičů z Vítonic vyjela na čerpání vody z místního kulturního domu.

19. 2. 2010, 21:57 – Holešov – Dobrotice

Jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů vyjely na odstranění nebezpečného stavu způsobeného zatarasením odtoku kanalizace. V krátkém sledu se vytvořila laguna vody, která hrozila zaplavením jednoho z domů. Hasiči se snažili uvolnit zaledované kanalizační vpustě. Nakonec byla povolán i bagr, který pomohl uvolnit odtok k odvodu vody do kanalizace. Voda sem natekla z okolního lesa.

19. 2. 2010, 21:15 – Slavičín – Divnice

Jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů vyjely na čerpání vody ze zaplaveného sklepa rodinného domu, kam se dostala voda z okolních polí.

19. 2. 2010, 20:26 – Vizovice

Jednotka dobrovolných hasičů byla vyslána na řešení problémů po splavení vody z polí do obytných částí města. Příval začal ucpávat kanalizaci, došlo k zaplavení komunikací i několika sklepů.

19. 2. 2010, 20:16 – Suchá Loz

Místní jednotka dobrovolných hasičů byla vyslána k čerpání vody za zaplavených sklepů domů, kam se dostala z okolních polí.

19. 2. 2010, 18:08 – Kroměříž

Jednotka profesionálních hasičů vyjela na pomoc při čerpání vody ze zaplavených sklepů domu s pečovatelskou službou.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet