Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další dopravní nehody ve Zlínském kraji

Jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic, posílena o jednotku sboru dobrovolných hasičů Luhačovice, vyjela na pomoc po hlášené nehodě u Biskupic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Peugeot 306, které se převrátilo na střechu. Řidič vyvázl z nehody nezraněn a hasiči se mohli věnovat zajištění vraku proti požáru a úniku provozních kapalin.

V pondělí pokračovaly výjezdy a zásahy profesionálních i dobrovolných hasičů po dopravních nehodách a haváriích ve Zlínském kraji.

07:56 – Biskupice

Jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic, posílena o jednotku sboru dobrovolných hasičů Luhačovice, vyjela na pomoc po hlášené nehodě u Biskupic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Peugeot 306, které se převrátilo na střechu. Řidič vyvázl z nehody nezraněn a hasiči se mohli věnovat zajištění vraku proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody hasiči auto převrátili zpět na kola a očistili vozovku od většího množství střepů.

07:53 – Slavičín

Jednotka profesionálních hasičů ze Slavičína, posílena o jednotku sboru dobrovolných hasičů Slavičín, vyjela na pomoc po hlášené nehodě u obce. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta, které skončilo v potoku. Při havárii se zranila jedna osoba, kterou si do své péče převzala přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby. Hasiči se věnovali zajištění vraku vozu proti úniku provozních kapalin do vody a zabránění případného ekologického ohrožení. Na vytažení vraku auta z potoka si velitel zásahu vyžádal výjezd našeho speciálního vyprošťovacího vozu stanice Otrokovice.

00:43 – Hradčovice

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu vyjela na pomoc po hlášené havárii auta u Hradčovic. Po
příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Opel Kadet, jehož řidička nezvládla jízdu a narazila do mostu. Po nárazu došlo k poškození nádrže auta a k úniku asi 20 litrů paliva. Rychlým zásahem hasiči zabránili ekologickému ohrožení.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo- 

Sdílet