Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pod popelářským vozem se propadla vozovka

K nehodě popelářského vozidla dne 22. února dopoledne vyjížděli hasiči do Chlupovy ulice v Brně-Králově Poli.Nehoda byla ohlášena v 10.28 hodin, na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice v Lidické ulici a dobrovolná jednotka z Králova Pole. Při příjezdu hasiči zjistili, že vozidlo MAN pro svoz komunálního odpadu se v Chlupově ulici pravým zadním kolem propadlo do průrvy ve vozovce, vymleté zřejmě vodou.

K nehodě popelářského vozidla dne 22. února dopoledne vyjížděli hasiči do Chlupovy ulice v Brně-Králově Poli. Nehoda byla ohlášena v 10.28 hodin, na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice v Lidické ulici a dobrovolná jednotka z Králova Pole. Při příjezdu hasiči zjistili, že vozidlo MAN pro svoz komunálního odpadu se v Chlupově ulici pravým zadním kolem propadlo do průrvy ve vozovce, vymleté zřejmě vodou. Na vozovce vznikla jáma o velikosti zhruba dva krát dva metry, kaverna v podloží ulice byla zjevně mnohem větší. Posádka vozidla z nehody vyvázla bez zranění.

Hasiči vymezovací páskou ohraničili místo i okolí nehody. Protože lanem a navijákem se uvízlé vozidlo z jámy nepodařilo vyprostit, hasiči museli pravou část popelářského vozu nejdříve zvednout jeřábem nad úroveň vozovky. Přes jámu pak opakovaně pokládali dřevěné trámy a přes otvor ve vozovce vytvořili rošt. Po něm pak vozidlo Man na laně z nebezpečného místa odtáhli. Vyprošťování vozidla, které si vzápětí převzali zástupci firmy pro svoz komunálního odpadu, ukončili v 11.33 hodin. Místo zásahu pak hasiči předali policistům a pracovníkům Brněnských vodovodů a kanalizací.


Ilustrační foto


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo- 

Sdílet