Středa 3. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

MEVA a.s. – tradiční výrobce dýchací techniky

Představujeme vám partnera serveru POŽÁRY.cz, společnost MEVA a.s. Roudnice nad Labem, která je tradičním českým výrobcem dýchacích přístrojů, jenž jsou určeny pro profesionální i dobrovolné jednotky hasičů, armádu, záchranáře, či do průmyslu.

Představujeme vám partnera serveru POŽÁRY.cz, společnost MEVA a.s. Roudnice nad Labem, která je tradičním českým výrobcem dýchacích přístrojů, jenž jsou určeny pro profesionální i dobrovolné jednotky hasičů, armádu, záchranáře, či do průmyslu.

Od svého uvedení na trh prošly přístroje řadou větších či menších inovací a změn. Další inovace jsou neustále připravovány.

V rámci komplexnosti nabízeného sortimentu společnost MEVA a.s. rozšířila v poslední době svůj sortiment o další produkty, jako jsou protiplynové filtry, respirátory, ochrana hlavy, zraku a sluchu, detekční technika, protichemické obleky, ochranné oděvy a obuv. V neposlední řadě jsou to také speciální nože a svítilny.

Dýchací přístroje jsou vyráběny ve dvou typových řadách a to SATURN a PLUTO. Obě typové řady splňují požadavky harmonizované normy ČSN EN 137 a další technické předpisy platné pro ochranné prostředky dýchacích orgánů.

Mezi nejvíce rozšířené patří přístroje řady SATURN. Jsou to izolační autonomní přístroje na tlakový vzduch s otevřeným dýchacím okruhem, které jsou vybaveny jednostupňovou plicní automatikou. Splňují požadavky pro přístroje typu 1 (podle ČSN EN 137: 2007) tzn., že jsou určeny pro průmyslové použití – pro ochranu dýchacích orgánů osob, které vykonávají různé činnosti v prostředí s vysokou koncentrací toxických plynů, částic anebo v prostředí s nedostatkem kyslíku.

Vyrábí se převážně v provedení COMFORT a STANDARD. Dalším typem z řady SATURN je přístroj S2, který je určený pro krátkodobou práci v zamořeném prostředí s provozní ochranou do 13 minut.

Přístroje řady PLUTO jsou přetlakové autonomní izolační dýchací přístroje s tlakovým vzduchem a otevřeným dýchacím okruhem. Přístroje mají dvoustupňovou plicní automatiku a jsou vybaveny obličejovými maskami INTERSPIRO. Jsou zcela nezávislé na okolní atmosféře. Splňují stejné požadavky jako řada SATURN. Lze je využít i v prostorech s nebezpečím výbuchu hořlavých plynů a par a do prostorů s nebezpečím výbuchu hořlavých prachů. Vyrábí se také ve variantách COMFORT a STANDARD.

Nejnovějším přírůstkem této řady je PLUTO FIREMAN, který splňuje náročné požadavky zkoušek stanovených pro typ 2 podle ČSN EN 137: 2007. Je určen pro zásahové jednotky požární ochrany. Tento typ má kovové přezky a všechny nosné popruhy jsou z kevlarové tkaniny. Hadice jsou chráněny nehořlavými návleky.

Společnost MEVA a.s. zajišťuje i servis přístrojů a revize tlakových láhví. Tento servis a revize jsou zajišťovány přímo v sídle společnosti v Roudnici nad Labem nebo ve smluvních servisních střediscích MEVA a.s. po celé republice. Servisní středisko společnosti provádí pravidelné kontroly a revize dýchacích přístrojů, včetně potřebných oprav. Veškeré produkty i služby jsou poskytovány za přijatelné ceny. Dalším kladem jsou nízké náklady na přepravu.

Během svého dlouholetého působení na trhu si společnost zakládá na kvalitě svých produktů a na profesionálním a individuálním přístupu k zákazníkům. Neustále sleduje nové trendy a snaží se prohlubovat vývoj v oblasti dýchacích přístrojů i přesto, že v posledních několika málo letech žili někteří lidé z oboru v přesvědčení, že tento sortiment MEVA a.s. začíná odsunovat na vedlejší kolej. O tom, že to v žádném případě není pravda, se můžete přesvědčit i Vy!

MEVA a.s. Roudnice nad Labem

-wap-




Sdílet