Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dodávka s léky havarovala do rodinného domu

Dne 25. 2. 2010 v 06:55 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě v Koryčanech. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Koryčany. V rámci mezikrajské výpomoci vyjela také jednotka profesionálních hasičů z Kyjova (Jmk).

Dne 25. 2. 2010 v 06:55 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě v Koryčanech.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Koryčany. V rámci mezikrajské výpomoci vyjela také jednotka profesionálních hasičů z Kyjova (Jmk). Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v obci došlo k havárii dodávky zn. Iveco, která narazila do rodinného domu a převrátila se na bok.

Devětačtyřicetiletý řidič dodávky havaroval po smyku na namrzlé vozovce mimo komunikaci, kde narazil do zdi rodinného domu. Jako první na místo dorazili místní dobrovolní hasiči, kterým se podařilo zraněného řidiče vyprostit přes čelní okno vozu. Následně si ho do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby, která ho po ošetření odvezla do nemocnice.

Velitel zásahu ohlásil, že havarovaná dodávka je převrácená na bok i s nákladem léků, léčiv a zdravotnického materiálu. Vyžádal si proto na místo výjezd vyprošťovacího speciálu, který byl vyslán ze stanice profesionálních hasičů Kroměříž. Kolem místa zásahu byla částečně omezena průjezdnost dopravy, kterou hasiči pomáhali regulovat. Namrzlá vozovka byla posypána solí. Vrak vozu byl hasiči zajištěn proti požáru a úniku provozních kapalin.

Po dojezdu vyprošťovacího vozu hasičů z Kroměříže byla havarovaná dodávka převrácena zpět na kola. Místo nehody si převzala policie, která událost vyšetřovala. Při havárii došlo také k malému poškození části domu.

Likvidace následků dopravní havárie zabrala hasičům přes dvě a půl hodiny. Vrak vozu byl následně předán majiteli přepravní firmy, který zajistil jeho odtah.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje 

-kow-

Sdílet