Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič v šoku zůstal v autě až do příjezdu záchranářů

Dne 26. 2. 2010 ve 13:36 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Boršic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Opel Astra (D).

Dne 26. 2. 2010 ve 13:36 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Boršic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Opel Astra (D).

Řidič nezvládl jízdu a s vozem havaroval mimo komunikaci. Tam narazil do mostku a následně čelně do stromu. Při havárii došlo k lehkému zranění řidiče, který v lehkém šoku zůstal sedět v autě až do příjezdu záchranářů.

Hasiči byli na místě za devět minut od výjezdu a našli zraněného řidiče sedícího uvnitř vraku. Vozidlo bylo plné osobních věcí, které muž převážel. Hasiči museli nejdříve věci vynosit, a teprve poté se podařilo posunout sedačku a dveřmi spolujezdce muže vytáhnout ven.

Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byl muž předán lékaři. Po ošetření zůstal řidič na místě. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost na místní komunikaci.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet