Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár přístrojové desky byl bleskově uhašen

Dne 27. 2. 2010 v 00:05 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta ve Zlíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru vnitřních prostor osobního auta zn. Renault Scénic.

Dne 27. 2. 2010 v 00:05 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru vnitřních prostor osobního auta zn. Renault Scénic.

Vozidlo bylo odstaveno na parkovišti a začalo hořet v nepřítomnosti majitele. Hasiči vozidlo otevřeli a malý požár v oblasti dveří a přístrojové desky bleskově uhasili. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na celý vůz. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl v oblasti dveří a rozšířil se do malého okolí. Uzavřený prostor vozu utlumil plameny, které se tak výrazně nerozhořely. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada na elektroinstalaci.

Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 50.000 Kč. Uchráněné hodnoty byly odhadnuty na 180 tis. Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet