Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil osobní vozidlo v Hradci Králové

Hradečtí hasiči byli včera 2. března 2010 před sedmou hodinou ráno přivoláni k hořícímu vozidlu v prostoru čerpací stanice v Koutníkově ulici v Hradci Králové. Po příjezdu hasičů na místo události hořelo v motorovém prostoru osobního vozidla Škoda Octavia Combi.

Hradečtí hasiči byli včera 2. března 2010 před sedmou hodinou ráno přivoláni k hořícímu vozidlu v prostoru čerpací stanice v Koutníkově ulici v Hradci Králové. Po příjezdu hasičů na místo události hořelo v motorovém prostoru osobního vozidla Škoda Octavia Combi.

Hasiči dostali požár pod kontrolu devět minut po ohlášení události a zlikvidovali za dalších pět minut. Osobní vozidlo bylo požárem z větší části zničeno. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada. Hmotná škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: centrální požární stanice Hradec Králové


Jednotka dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou byla v 08:24 hodin přivolána k čerpání vody ze zahrady u rodinného domu v ulici Pamětník v Chlumci nad Cidlinou. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že voda nijak neohrožuje dům, nedošlo k ohrožení života, zdraví nebo majetku občanů, a proto nezasahovali a vrátili se na základnu.

K dopravní nehodě dvou vozidel vyjeli včera v 08:42 hodin hasiči na hlavní silnici č. I/33 ve směru z Jaroměře na Hradec Králové. U odbočky na Předměřice nad Labem se srazila sanita s pacientem s osobním vozidlem Rover 416. Obě vozidla skončila mimo vozovku. V době příjezdu hasičů již na místě zasahovala druhá posádka zdravotnické záchranné služby, která překládala pacienta z havarované sanity. Zdravotní stav převáženého muže se podle vyjádření lékaře při nehodě nijak nezhoršil. Také řidička osobního vozidla vyvázla bez zranění, ale z preventivních důvodů byla převezena k vyšetření do nemocnice. Hasiči zabezpečili obě vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Osobní vozidlo vyprostila a naložila odtahová služba, sanita byla vyproštěna pomocí vyprošťovacího automobilu hasičů. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


V jedenáct hodin dopoledne hasiči otevírali dveře bytu v Kejzlarově ulici v Hradci Králové. O půl třetí odpoledne byli přivoláni do Durychovy ulice v Hradci Králové, kde mělo dojít k úniku oleje z osobního vozidla. Po příjezdu hasičů na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že k žádnému úniku nedošlo. To potvrdil také majitel vozidla, který zkontroloval stav provozních kapalin. Jednotka nezasahovala a vrátila se na základnu. Jedna osoba byla zraněna při dopravní nehodě dvou osobních vozidel na Pražské třídě v Hradci Králové. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou byli po 18. hodině přivoláni k unikajícím provozním kapalinám na silnici č. 318 v městské části Zbuzany v Rychnově nad Kněžnou. Po příjezdu jednotky na místo určení bylo zjištěno, že před železničním přejezdem došlo k úniku hydraulického oleje z menšího výkopového bagru. Olejová skvrna na ploše zhruba 1 krát 4 metry byla zlikvidována ještě před příjezdem hasičů.

Hasiči z Dobrušky otevírali na žádost Policie ČR dveře domu v Kodymově ulici v Opočně. Hasiči se do domu dostali přes zadní vchod, kdy demontovali sklo a otevřeli nejprve jedny dveře a potom ještě vchodové do domu. Rychnovští hasiči vyjeli k otevření dveří bytu v Mírové ulici v Rychnově nad Kněžnou, kde zůstal zapnutý el. spotřebič.

Územní odbor Náchod


Profesionální hasiči z Jaroměře byli v 08:26 hodin přivoláni k dopravní nehodě nákladního vozidla, které havarovalo na silnici č. 299 u Vlkova. Nákladní automobil zn. Mitsubishi se převrátil a skončil v příkopu. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zachytávali unikající naftu do speciálních nádob a vyčkali na příjezd náhradního vozidla havarované firmy. Po příjezdu dalšího vozidla byl přeložen náklad zeleniny a havarovaný nákladní vůz byl ustaven zpět na kola. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Trutnov


Trutnovští hasiči vyjeli na pomoc s transportem pacienta v ulici Zvonková v Trutnově – Horním Starém Městě. Pomoc hasičů nakonec nebylo potřeba a jednotka se vrátila na základnu.

Územní odbor Jičín


Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Jičín nezasahovaly u žádné události.


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo- 

Sdílet