Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rušná středa v Královéhradeckém kraji

Hradečtí hasiči byli před sedmou hodinou ráno přivoláni k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici u Černilova. Na místo nehody byla povolána také jednotka dobrovolných hasičů z Černilova, letecká a pozemní záchranná služba a Policie ČR. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že došlo k nehodě osobního vozidla Mazda 323, které vyjelo ze silnice, přerazilo strom a skončilo v poli.

Hradec Králové

Hradečtí hasiči byli před sedmou hodinou ráno přivoláni k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici u Černilova. Na místo nehody byla povolána také jednotka dobrovolných hasičů z Černilova, letecká a pozemní záchranná služba a Policie ČR. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že došlo k nehodě osobního vozidla Mazda 323, které vyjelo ze silnice, přerazilo strom a skončilo v poli. Pětapadesátiletý řidič utrpěl zranění a byl záchrannou službou převezen do nemocnice. Při kolizi bylo poškozeno další osobní vozidlo zn. Škoda Octavia a také autobus. Nikdo další nebyl zraněn. Hasiči odpojili autobaterii a zabezpečili havarované vozidlo proti požáru. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Krátce před desátou hodinou dopoledne hasiči otevírali dveře bytu v ulici Pod Zámečkem v Hradci Králové, kde zůstal zapnutý el. spotřebič.

Odčerpat vodu ze sklepa rodinného domu vyjeli hasiči z Hradce Králové v jedenáct hodin dopoledne do Hubenic.

Ve 14:44 hodin byl na operační středisko hasičů ohlášen požár odpadkového koše na zastávce MHD v ulici Československé armády v Hradci Králové. Hasiči na místě určení nenašli žádné známky hoření, jednalo se o planý poplach.

K dopravní nehodě osobního a dodávkového vozidla vyjeli hradečtí hasiči po půl sedmé večer na hlavní silnici č. 33 z Hradce Králové na Jaroměř. Řidička osobního vozidla zezadu narazila do dodávky. Nehoda se obešla bez zranění. Z osobního vozidla došlo k úniku chladící kapaliny. Hasiči provedli protipožární opatření a osobní vozidlo odtáhli mimo vozovku.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Dvě jednotky hasičů byly před půl čtvrtou ráno přivolány k požáru v areálu firmy HP Tronic v Týništi nad Orlicí. Čidlo elektrické požární signalizace oznamovalo požár v jedné z dílen. Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a místní dobrovolní hasiči provedli průzkum a nenašli žádné známky hoření. Po kontrole bylo zjištěno, že došlo k poruše čidla EPS. Jednotky nezasahovaly a vrátily se na základny.

Rychnovští hasiči byli v 09:54 hodin přivoláni k nouzovému otevření bytu na Jungově nábřeží v Rychnově nad Kněžnou, kde zůstal zapnutý el. spotřebič.


Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují po sedmé hodině ráno vyjeli k dopravní nehodě osobního vozidla na silnici č. 28520 u Provodova – Šonova. Po příjezdu první jednotky na místo události se v havarovaném vozidle zn. Toyota nikdo nenacházel. Hasiči zkontrolovali, zda nedochází k úniku provozních kapalin a vozidlo převrátili zpět na kola. Následně provedli zajištění proti požáru. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (Foto: Michal Fanta)


Územní odbor Trutnov

Trutnovští hasiči vyjeli k odstranění olejové skvrny z vozovky na parkovišti u Lidlu v Náchodské ulici v Trutnově – Poříčí. Zhruba půl litru oleje zasypali sorbentem a odklidili.


Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

 -wap-

Sdílet