Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po dopravních nehodách ve Zlínském kraji

Dne 4. 3. 2010 vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči k několika dopravním nehodám ve Zlínském kraji, při kterých došlo i ke zraněním jejich účastníků. Dopravní nehody a havárie komplikovaly dopravu na řadě míst.

Dne 4. 3. 2010 vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči k několika dopravním nehodám ve Zlínském kraji, při kterých došlo i ke zraněním jejich účastníků. Dopravní nehody a havárie komplikovaly dopravu na řadě míst.


21:43 – Morkovice

Jednotky profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan a Kroměříže vyjely s jednou cisternou a speciálním protichemickým vozem na hlášenou havárii nákladního auta u obce Morkovice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že při havárii došlo k úniku provozních kapalin. Z nádrží uniklo větší množství nafty, která se rozlila po komunikaci v úseku asi 60 metrů. Hasiči nebezpečnou skvrnu zlikvidovali pomocí většího množství sorbentů. Vrak vozu byl vyproštěn vozem odtahové služby.

19:35 – Střílky


Jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan vyjela posílena o jednotku sboru dobrovolných hasičů z Koryčan na pomoc po hlášené dopravní nehodě u obce Střílky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Š Fabia (SK) a VW Passat.
Po vzájemném střetu byla jedna osoba zraněna a po nutném ošetření přivolanou posádkou zdravotníků byla odvezena do nemocnice. Od dalších vážnějších zranění ochránily účastníky aktivované airbagy. Hasiči se věnovali zajištění vraků vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbenty. Po zadokumentování nehody pomohli hasiči s odklizením vraků mimo silnici.
15:26 – Zlín
Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela jedním vozem na hlášenou dopravní nehodu na ul. Štefánikova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobního auta zn. Honda a nákladního auta zn. Avia. Po vzájemném střetu došlo k úniku provozních kapalin. Nehoda komplikovala dopravu na důležité komunikaci ve městě a hasiči pomáhali s její regulací a řízením. Po zadokumentování nehody pomohli hasiči z úklidem vozovky od střepů.

07:16 – Horní Bečva
Jednotka hasičů z povolání města Rožnov pod Radhoštěm vyjela na pomoc po havárii osobního auta v obci Horní Bečva. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta, které se převrátilo na střechu. Ve voze se zranila jedna osoba, kterou si převzali zdravotníci k nezbytné péči. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo- 

Sdílet