Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nákladní auto v Kroměříži možná někdo zapálil

Dne 5. 3. 2010 ve 22:18 hod. byli hasiči informováni o požáru nákladního auta v Kroměříži. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru nákladního tahače zn. Renault.

Dne 5. 3. 2010 ve 22:18 hod. byli hasiči informováni o požáru nákladního auta v Kroměříži.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů Kroměříž. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru nákladního tahače zn. Renault.

Požár vznikl na dlouhodobě odstaveném tahači, který parkoval na volné ploše u jedné z firem v Kroměříži. Požár jako první zpozoroval pracovník ostrahy, který si všiml plamenů na průmyslové kameře.

Hasiči byli na místě požáru už za dvě minuty od výjezdu. Celá horní část kabiny byla v plamenech a plameny dál sílily. Hasiči bleskově rozvinuli dva útočné proudy vody a začali s lokalizací požáru. Plameny se podařilo zcela uhasit až za použití tzv. těžké pěny, kterou hasiči hořící tahač zaplavili. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru předběžně ohledáno. Požár zničil prakticky celý odstavený tahač a majiteli způsobil škodu za 220.000 Kč. Pro nevyloučené úmyslné jednání neznámé osoby je případ nadále ve společném šetření hasičů a policie. Další šetření je plánováno na sobotní dopoledne.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet