Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Během dvaceti minut se v Koclířově střetlo dvanáct vozidel

V Koclířově se 5. března v odpoledních hodinách během přibližně dvaceti minut staly dvě dopravní nehody, při nichž se střetlo celkem 12 vozidel. U té první nehody se srazil sanitní vůz s dalšími osmi automobily. Jednu osobu museli hasiči vyprostit a předali ji záchranné službě.

V Koclířově se 5. března v odpoledních hodinách během přibližně dvaceti minut staly dvě dopravní nehody, při nichž se střetlo celkem 12 vozidel. U té první nehody se srazil sanitní vůz s dalšími osmi automobily. Jednu osobu museli hasiči vyprostit a předali ji záchranné službě. Záchranná služba převezla do nemocnice i těhotnou ženu v šoku, která jela v havarované sanitce Volkswagenu Transporteru. Sanitka zůstala po nehodě na boku a další dva vozy zůstaly mimo vozovku.

Mezi havarovanými automobily byly Škoda Octavia, Peugeot Expert, Renault Megane, nákladní automobil MAN a DAF, Ford Focus a Volvo. Hasiči požádali o spolupráci Správu a údržbu silnic Pardubického kraje, aby jejich pracovníci na místo dorazili se sypačem, protože silnice byla kluzká po sněžení. Hasiči museli vozidla vyprostit z příkopů pomocí automobilového jeřábu AJ14. Odstraňování následků této hromadné nehody trvalo až do 20.38 hodin.


Při druhé nehodě došlo v Koclířově ke střetu Favoritu, Renaulta Scenic a Fiatu Brava. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči i tady zajistili havarovaná vozidla proti požáru i úniku provozních náplní.


ILUSTRAČNÍ FOTO


por. Bc. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-swo-

Sdílet