Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči opakovaně vyjeli na nehody u obce Stupava

Dne 8. 3. 2010 vyjížděli opakovaně profesionální i dobrovolní hasiči na pomoc po dopravních nehodách u obce Stupava v Chřibech. První dopravní nehoda byla nahlášena v 7:34 a druhá v 11:45.

Dne 8. 3. 2010 vyjížděli opakovaně profesionální i dobrovolní hasiči na pomoc po dopravních nehodách u obce Stupava v Chřibech.

11:45 hod. – Stupava – Staré Hutě

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště, posílena o jednotku dobrovolných hasičů z Koryčan, znovu vyjela k hlášené havárii osobního auta v kopcích u Stupavy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nejdříve došlo k dopravní nehodě dvou osobních automobilů a následně do této nehody havarovalo další osobní auto. Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Nehoda zkomplikovala dopravu na důležitém silničním tahu.

07:34 hod. – Stupava

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Koryčan. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Renault. Řidič nezvládl jízdu v zatáčkovitém úseku hlavního silničního tahu I/55 v kopcích u Buchlovic. Vozidlo se dostalo mimo vozovku a havarovalo do stromů u cesty.

Při havárii se řidiči aktivovala série airbagů, která ho ochránila při bočním nárazu do kmene stromu. Řidič tak nebyl při nehodě zraněn. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody si odtažení vraku zajistil původce havárie.




mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo- 

Sdílet