Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachraňovali zraněnou ženu

Zraněnou ženu dnes 8. března odpoledne hasiči společně se zdravotníky zachraňovali z nepřístupného terénu v Brně-Komíně. Třiasedmdesátiletá žena si zřejmě při pádu zranila levou nohu na lesní cestě na pravém břehu řeky Svratky u Kníničské ulice v místě, kde vodní tok lemuje skála.

Zraněnou ženu dnes 8. března odpoledne hasiči společně se zdravotníky zachraňovali z nepřístupného terénu v Brně-Komíně.

Třiasedmdesátiletá žena si zřejmě při pádu zranila levou nohu na lesní cestě na pravém břehu řeky Svratky u Kníničské ulice v místě, kde vodní tok lemuje skála. Protože sanitka ZZS se ke zraněné ženě nemohla dostat, zdravotníci požádali o pomoc hasiče. Na místo vyjely dvě jednotky hasičů ze stanic v Bauerově a Lidické ulici.

Hasiči z levého břehu řeky spustili na hladinu Svratky člun a k seniorce převezli zdravotníka, který ženě poskytl první pomoc. Hasiči pak zraněnou umístili do vakuových a transportních nosítek, v nichž ji ze skalnatého terénu na člunu přepravili na protější břeh. Tam seniorku odnesli k nejbližší komunikaci a pomohli naložit do sanitky k transportu do nemocnice.


Ilustrační foto


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo- 

Sdílet