Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragické i těžké následky ranních nehod po sněžení

Dne 11. 3. 2010 vyjížděli od ranních hodin profesionální i dobrovolní hasiči na pomoc po sérii dopravních nehod a havárií v celém Zlínském kraji. Nehody si vyžádaly nejméně jednu oběť, další lidé byli zraněni. Události komplikovaly dopravu na řadě míst.

Dne 11. 3. 2010 vyjížděli od ranních hodin profesionální i dobrovolní hasiči na pomoc po sérii dopravních nehod a havárií v celém Zlínském kraji. Nehody si vyžádaly nejméně jednu oběť, další lidé byli zraněni. Události komplikovaly dopravu na řadě míst.

10:17 – Uherský Brod – Bánov Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu vyjela na pomoc po ranní havárii cisterny u odbočky na Králov. Cisterna se dostala mimo vozovku a bylo nutné ji vyprostit. Po dojezdu asistenční služby motoristů hasiči kontrolovali vyprošťovací proces, při kterém hrozil únik provozních kapalin z tahače. Cisterna samotná nepřevážela žádný náklad. Během vyprošťování byla vozovka hlavního tahu I/50 zcela uzavřena.

09:10 – Kvasice – Bělov
Jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic vyjela k hlášené dopravní nehodě. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že po dopravní nehodě dvou osobních aut došlo ke dvěma zraněním. Oba pacienty si do své péče převzala posádka zdravotníků, která je po ošetření odvezla do nemocnice. Hasiči museli uniklé provozní kapaliny zlikvidovat sorbenty a očistit vozovku od následků nehody.

07:42 – Podhradní Lhota – Kunovice
Jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem vyjela k hlášené nehodě u obce Podhradní Lhota. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta, které skončilo mimo vozovku a v příkopu. Jedna osoba byla zraněna a předána do péče přivolané posádky zdravotnické záchranné služby. Hasiči zajistili vrak vozu proti požáru a úniku provozních kapalin.

07:24 – Boršice u Blatnice
Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela na pomoc po vážné dopravní nehodě. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou osobních aut. Jednu zraněnou osobu si do své péče převzala posádka zdravotníků, která ji poskytla nezbytnou péči. Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

06:37 – Zašová – Zubří
Jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí, posílena o jednotku hasičů města Rožnov pod Radhoštěm, vyjela k velmi vážné havárii. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou osobních aut zn. VW Golf a Ford Fiesta. Při nehodě došlo k úmrtí řidiče z prvního auta, kterého se nepodařilo záchranářům oživit. Řidička z druhého vozu byla se zraněním odvezena do nemocnice k hospitalizaci. Doprava na hlavním tahu I/35 byla velmi omezena a později řízena kyvadlově. Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

05:47 – Kaňovice – Dobrkovice
Jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic, posílena o jednotku dobrovolných hasičů Luhačovice, vyjela na pomoc po dopravní nehodě u Kaňovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou osobních aut. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby, které byla poskytnuta nezbytná pomoc a následně byl pacient odvezen do nemocnice zdravotnickou záchrannou službou. Hasiči zajistili vraky vozů proti požáru a úniku provozních kapalin. Doprava byla velmi omezena a kyvadlově regulována.

Sdílet