Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v bývalé drůbežárně

Požár ve firmě na chov drůbeže v areálu bývalého kravína v ulici Minkovická v liberecké městské části Doubí byl ohlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje ve čtvrtek 11. března 2010 v 15:13 hodin.

Požár ve firmě na chov drůbeže v areálu bývalého kravína v ulici Minkovická v liberecké městské části Doubí byl ohlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje ve čtvrtek 11. března 2010 v 15:13 hodin. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Liberec spolu s dobrovolnými kolegy z Horního Hanychova.

Hasiči na místě našli zakouřenou halu drůbežárny, která je v likvidaci. Podle výpovědi pracovníků firmy, která likviduje vybavení uvnitř hal, došlo při rozřezávání konstrukcí pásových dopravníků a klecí plamenem ke vznícení plastového pásu a suchého slepičího trusu. Pracovníci se nejprve snažili požár uhasit sami, což se jim nepovedlo. Přivolaní hasiči našli termokamerou v silně zakouřené hale o rozměrech 20 m2 ohnisko požáru. Na hořící trus, podestýlku a plasty použili dva proudy vody s příměsí smáčedla. K odvětrání haly plné kouře a zápachu nasadili dva přetlakové ventilátory. Požár se hasičům podařilo zlikvidovat krátce před půl pátou.

Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm, která bude řešena s odpovědnou osobou ve správním řízení. Výše vzniklé škody, ke které se dnes vyjádří majitel objektu, nebude vysoká.

Autor: por. Mgr. Iva Michalíčková

-kow-

Sdílet