Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pondělní nehody na Vysočině

Od dnešní sedmé hodiny ranní zasahovali hasiči na Vysočině již u pěti dopravních nehod. Při nehodách bylo pět osob zraněno.

Od dnešní sedmé hodiny ranní zasahovali hasiči na Vysočině již u pěti dopravních nehod. Při nehodách bylo pět osob zraněno.

V 07:32 hod narazil osobní automobil do stromu u obce Onšovice na Pelhřimovsku. Při nehodě byla jedna osoba zraněna. Zdravotníci ji převezli k ošetření do nemocnice. Zasahující jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pelhřimov zajistila havarovaný vůz proti požáru a úniku provozních kapalin. Z této nehody byla jednotka povolána k další dopravní nehodě, která se odehrála také u Onšovic (v 08:47 hod). Při střetu nákladního a osobního automobilu byly dvě osoby zraněny. Jednalo se o řidiče nákladního automobilu a řidičku osobního vozidla. Na jejich vyproštění z havarovaných vozidel musela být použita speciální technika.

V 07:43 hod havaroval osobní automobil Škoda Favorit u Bezděkova na Žďársku. Po nehodě skončil vůz převrácený na boku. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči provedli na vozidle protipožární opatření. Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velká Bíteš.

Při nehodě osobního automobilu a bagru u Kozlova na Jihlavsku (v 7:57 hod) byla zraněna jedna osoba. Na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic Polná a Jihlava. Uniklé provozní kapaliny zlikvidovali hasiči za pomoci sorbentu.

Bez komplikací se neobešla ani dálnice D1. Minutu po deváté hodině ranní se na 152. km dálnice D1 ve směru na Brno střetla čtyři osobní vozidla. Nehoda si vyžádala jedno zranění. Hasiči vozidla zajistili proti požáru a úniku provozních kapalin. V 09:29 hod jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí po dohodě s Policií ČR odjela zpět na svoji základnu.

Příčiny dopravních nehod vyšetřuje Policie ČR.

Petra Musilová
HZS kraje Vysočina

-miw-

Sdílet