Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Navazující vzdělávací moduly pro záchranáře

Ústřední hasičská škola uspěla v rámci evropských fondů v dalším kraji. Po úspěšných projektech v krajích Jihomoravském, Moravskoslezském a na Vysočině se nyní rozjíždí nový projekt „Navazující vzdělávací moduly pro záchranáře“ v Královéhradec­kém kraji.

Ústřední hasičská škola uspěla v rámci evropských fondů v dalším kraji. Po úspěšných projektech v krajích Jihomoravském, Moravskoslezském a na Vysočině se nyní rozjíždí nový projekt „Navazující vzdělávací moduly pro záchranáře“ v Královéhradeckém kraji.

Realizační tým ve spolupráci s Občanským sdružením Arrows, Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska – krajským sdružení hasičů Královéhradeckého kraje a odborníky na danou tématiku nejprve zpracuje 4 samostatné vzdělávací moduly pro oblast první pomoci a oblast aktivit při mimořádných událostech. Moduly účastníkům vzdělávání a následně lektorům v dané oblasti rozšíření stávajících znalostí a dovedností, školitelům informace o tom jak organizovat systém vzdělávání členů jednotek v dané oblasti, příslušnou metodiku, návrh pomůcek a další. Následně proběhne pilotní ověření modulů v rámci 8 víkendových kurzů vždy v rozsahu 15 hodin pro celkem 120 frekventantů. Projekt bude ukončen závěrečnou konferencí. Úspěšní absolventi mohou na závěr složit zkoušku a získat odbornost „Zdravotník zotavovacích akcí“.

Stejně jako v rámci projektů MOST jsou kurzy a vybavení pro účastníky zdarma.

Webové stránky projektu jsou momentálně ve fázi přípravy. O jejich spuštění Vás budeme informovat.

Info: Mgr. Vít Dvořák, manažer projekt

Převzato z webu SH ČMS


 -wap-

Sdílet