Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pro zraněnou ženu přiletěl vrtulník

Vážné zranění včera utrpěla 64letá žena při nehodě u Silůvek na Brněnsku. Pro ženu přiletěl vrtulník letecké záchranné služby.

Na silnici č. 152 z Ořechova do Slůvek se na křižovatce s odbočkou na Prštice srazila Škoda Fabia s dodávkovým vozidlem Mercedes Sprinter. Škodovka po střetu skončila v příkopu, dodávka převrácená na střeše v poli. Ve škodovce byla vážně zraněna 64letá žena, do nemocnice zdravotníci převezli také 66letého řidiče auta. Devětadvacetiletý řidič dodávky byl zraněn lehce.

Nehoda byla hasičům ohlášena v 9.07 hodin, na místo vyjely jednotky ze stanic v Ivančicích a Rosicích. Při jejich příjezdu byli zranění mimo vozidla v péči zdravotníků, na místě zasahoval i vrtulník. Hasiči udělali na vozidlech protipožární opatření a odpojili baterie, sorbentem zasypali skvrnu uniklého oleje. Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty hasiči pomocí lana a navijáku z příkopu vytáhli havarovanou škodovku. O vyproštění a odtah havarované dodávky se postarali pracovníci asistenční služby.

Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-miw-

Sdílet