Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár způsobil šestimilionovou škodu

Čtyři nákladní auta v noci zasáhl požár v Ivančicích na Brněnsku. Podle předběžného odhadu způsobil škodu za šest milionů korun.

Požár ve firemním areálu v Bezručově ulici v Ivančicích zpozoroval náhodný svědek, který projížděl okolo. Muž zazvonil na byt, který je v areálu firmy a manželce majitele oznámil, že uvnitř hoří. Žena vzala hasící přístroj a běžela k zaparkovaným nákladním autům. Viděla, jak hoří nákladní vozidlo IVECO a vzhledem k velkému rozsahu hoření zavolala hasiče.

Hlášení hasiči dostali ve 22.31 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo čtyři jednotky – profesionální ze stanic v Ivančicích, Rosicích a v Moravském Krumlově, a dobrovolnou jednotku z Ivančic – Němčic.

Z hořícího nákladního vozidla IVECO se oheň rozšířil také na dvě vedle stojící nákladní vozidla MAN a rovněž na další IVECO. Dvě zaparkovaná vozidla IVECO se podařilo před ohněm odvézt do bezpečné vzdálenosti. Proti plamenům hasiči postupně nasadili pět vodních proudů. Požár se podařilo dostat pod kontrolu ve 22.59 hodin a po dohašení a ochlazení vraků vozidel zlikvidovat ve 23.54 hodin.

Dvě vozidla IVECO a další dvě nákladní auta MAN oheň téměř zničil. Příčinu vzniku požáru zjišťují vyšetřovatelé HZS JmK spolu s experty Policie ČR. Dosud zjištěné poznatky nasvědčují, že oheň zřejmě vypukl po technické závadě na vozidle IVECO.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-miw-

Sdílet