Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Objekt na sezónní ustájení zvířat zcela vyhořel

Operační středisko hasičů přijalo během pár minut řadu telefonátů o rozsáhlém požáru údajné buňky nebo chatky. Na místo proto vyjelo celkem pět cisteren profesionálních i dobrovolných hasičů z Uherskohradišťska i Zlínska.

Dne 20. 3. 2010 v 15:05 hod. byli hasiči informováni o požáru chatky u Hostětína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Slavičína s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů Slavičín, které posílily další jednotky dobrovolných hasičů z Hostětína, Bojkovic a Pitína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru hospodářského stavení na sezónní ustájení zvířat.

Už při příjezdu první jednotky hasičů ze Slavičína byl z dálky vidět stoupající kouř z objektu v polích mezi obcí Hostětín a Pitín. Unimobuňka a její dřevěný přístavek byly celé v plamenech a nedaly se už prakticky zachránit. Hasiči zahájili hasební práce ke sražení plamenů a k zabránění případného rozšíření požáru na okolní porost nebo dřevěný plot. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Požár kompletně zničil hospodářské stavení z buňky a přístavku, které majiteli sloužilo jako sezónní zázemí pro zvířata. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 50.000 Kč. Vzhledem k volné přístupnosti k objektu nemohl vyšetřovatel prozatím vyloučit nedbalostní nebo úmyslné jednání neznámé osoby. Případ je tak nadále v šetření.

Sdílet