Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Konference – VÍME O SOBĚ – tentokrát ve Zlíně

Dne 23. 3. 2010 v 09:00 hod. byla zahájena konference Víme o sobě – děti a mimořádná událost. Akci organizovalo občanské sdružení ADRA a Ústav pedagogických věd Fakulty humanitních studií. Konference se konala pod záštitou MVDr. Stanislava Mišáka, hejtmana Zlínského kraje a genmjr. Ing. Miroslava Štěpána, generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR.

Dne 23. 3. 2010 v 09:00 hod. byla zahájena konference Víme o sobě – děti a mimořádná událost. Akci organizovalo občanské sdružení ADRA a Ústav pedagogických věd Fakulty humanitních studií.

Konference se konala pod záštitou MVDr. Stanislava Mišáka, hejtmana Zlínského kraje a genmjr. Ing. Miroslava Štěpána, generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR.

Více než sto registrovaných účastníků konference se setkalo v aule Univerzity T. Bati ve Zlíně, aby diskutovali na téma děti a mimořádná událost. Tato odborná konference se představila už podruhé ve Zlínském kraji, když první setkání se uskutečnilo v Luhačovicích v roce 2008 a vzbudilo velký ohlas odborníků – zpráva – zde.

Úvodní slova a zdravice přednesla ředitelka Ústavu pedagogických věd FHS UTB mgr. Soňa Vávrová Ph.D., ředitelka HZS Zlínského kraje plk. Ing. Jarmila Čičmancová Ph.D, a za pořádající organizaci ADRA Vítězslav Vurst B.Th. a Josef Koláček.

I dnes odborníci diskutovali na zajímavá témata s důrazem na fakt, že dětských obětí je stále hodně a nesmí se na ně při mimořádných událostech zapomínat. Naopak, je potřeba jim věnovat velkou péči, kterou dnes nenabízejí jen profesionální záchranáři, ale také velmi široké spektrum občanské pomoci, dobrovolnických organizací, zájmových sdružení a spolků.

Mezi přednášejícími byli odborníci z humanitárních organizací, z ústavu pedagogických věd, psychologové zaměřující se na děti apod. V rámci programu např. zlínští hasiči představili svůj projekt Hasík, který se zaměřuje na děti ve školách. Byla vyzvednuta role plyšového maskota dráčka Záchranáčka, který slouží profesionálním hasičům jako pomůcka při zásazích s účastní dětí.


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet