Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Majitele chaty vzbudili hasiči – hořelo mu auto

Dne 24. 3. 2010 v 05:31 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v chatové oblasti u Bystřičky. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jednou cisternou a velitelským vozem s rozšířenou výbavou zn. Jeep, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Bystřičky.

Dne 24. 3. 2010 v 05:31 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v chatové oblasti u Bystřičky.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jednou cisternou a velitelským vozem s rozšířenou výbavou zn. Jeep, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Bystřičky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru odstaveného osobního auta zn. Mercedes Benz.

Požáru si nad ránem všiml jeden z občanů, který nahlásil, že vidí kouř v lese. První informace se k hasičům dostaly přes městskou a státní policii. O minutu později volal další občan, který jel chatovou oblastí a viděl hořící auto u chaty.

Hasiči byli na místě požáru za dvanáct minut, ale vůz byl už kompletně celý v plamenech. Pomocí pěny se podařilo požár postupně uhasit a zabránit jeho případnému rozšíření na blízkou chatu nebo porost. Lokalizace požáru trvala hasičům asi deset minut, celková likvidace požáru dalších patnáct. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Majitele v chatě vzbudil až příjezd hasičů. Požárem byl vůz zcela zničen a způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 300.000 Kč.

Ráno na místo přijel další vyšetřovatel hasičů, který si na pomoc při zjištění příčiny vzniku požáru přizval speciálně cvičeného psa policie ze Zlína. Cílem je najít potřebné stopy k objasnění celého případu. Požár je tak nadále ve společném šetření hasičů a policie.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet