Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vytahovali „plavkyni“ prchající před policisty

Dne 24. 3. 2010 ve 12:06 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při vytažený osoby z řeky v Uherském Brodě. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem, kterou posílila další jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se člunem.

Dne 24. 3. 2010 ve 12:06 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při vytažený osoby z řeky v Uherském Brodě.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem, kterou posílila další jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se člunem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v řece Olšavě plave žena, která se snaží prchnout před policejní hlídkou.

Hasiči byli požádáni policií o spolupráci a pomoc při záchraně ženy, která se snažila uniknout hlídce státní policie. Jednalo se o hledanou osobu, která před policisty skočila do vody a chtěla uplavat.

Policejní hlídka se rozdělila na oba břehy, její členové šli podél řeky a udržovali se ženou vizuální kontakt. Po dojezdu hasičů bylo zvoleno vhodné místo pro záchranu a vytažení. Jeden z hasičů vkročil na jistícím laně do řeky a mladou ženu zachytil tak, že ji omotal smyčku kolem těla. Asi dvacetiletá žena byla bleskově vytažena a zachráněna.

Studená voda však ženě způsobila podchlazení a na místo musela vyjet posádka zdravotnické záchranné služby. Ve vodě plavala asi dvacet minut a za tu dobu urazila po proudu zvýšené hladiny téměř 400 metrů.

Po rychlém vyšetření byla žena naložena do sanitky a v doprovodu policistů byla odvezena na další ošetření. Po vytažení na břeh se totiž žena policistům bránila a musela být pod neustálým dohledem hlídky.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje 

-kow-

Sdílet