Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči stále častěji vyjíždí k požárům trávy

Hasiči Královéhradeckého kraje za poslední týden likvidovali pět požárů trávy. Poslední dva zaznamenali včera 25. března 2010 odpoledne hasiči na Hradecku a Rychnovsku.

Hasiči Královéhradeckého kraje za poslední týden likvidovali pět požárů trávy. Poslední dva zaznamenali včera 25. března 2010 odpoledne hasiči na Hradecku a Rychnovsku.

Dvě jednotky hasičů byly včera ve 13:40 hodin vyslány k požáru trávy u železniční trati nedaleko obce Vysočany na Hradecku. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Hradec Králové se dvěma cisternami. Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že poblíž železniční zastávky hoří tráva na ploše zhruba 30 krát 300 metrů. Hasičům se podařilo požár lokalizovat ve 13:52 hodin. Dohašování doutnající trávy pokračovalo až do 15:44 hodin. Požár nezpůsobil žádné škody.
(foto: požární stanice Nový Bydžov)

Pět jednotek hasičů vyjelo včera večer k požáru trávy u nádraží Českých drah v Bolehošti na Rychnovsku. Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje ohlášena deset minut po 19. hodině. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky, hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Hradec Králové a dobrovolní hasiči z Bolehoště, Opočna a Týniště nad Orlicí. Podél trati č. 026 hořela tráva na ploše zhruba 6 krát 300 metrů. Hasiči dostali požár pod kontrolu před půl osmou večer a zlikvidovali dvě minuty po 20. hodině. Příčiny požáru jsou předmětem šetření. Ani v tomto případě požár nezpůsobil žádné hmotné škody.

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje


-kaw- 

Sdílet