Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorka se roztrhla na dvě části, několik těžkých zranění

Dne 27. 3. 2010 v 18:15 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné nehodě s motorkou ve Zlíně. Podle svědků chtěl řidič osobního auta odbočit mimo hlavní tah, když do jeho boku čelně narazil rozjetý motocykl. Po střetu se z motorky oddělila přední část s nádrží, která zůstala na vozovce a zadní polovina pokračovala mimo silnici, až zastavila o strom vedle cesty.

Dne 27. 3. 2010 v 18:15 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné nehodě s motorkou ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou později posílil další vůz zlínské stanice vracející se z předcházejícího zásahu u požáru v Tečovicích. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na Tř. T. Bati ve Zlíně, nedaleko Malé scény, došlo ke střetu osobního auta zn. Toyota Yaris a motocyklu zn. Suzuki.

Podle svědků chtěl řidič osobního auta odbočit mimo hlavní tah, když do jeho boku čelně narazil rozjetý motocykl. Po střetu se z motorky oddělila přední část s nádrží, která zůstala na vozovce a zadní polovina pokračovala mimo silnici, až zastavila o strom vedle cesty. Poškozený osobní automobil zablokoval příjezd do centra města.

Při nehodě došlo ke zranění řidiče motocyklu i jeho spolujezdce. V osobním vozem byl zraněn řidič i jeho dvě spolujezdkyně. Dvě zranění byla kvalifikována jako těžká.

Hasiči byli na místě nehody ze záchranářů jako první a už za dvě minuty od výjezdu ze stanice. Okamžitě začali všem pěti zraněným poskytovat předlékařskou první pomoc. Z osobního auta hasiči pomohli dvěma ženám, které se podařilo dostat ven bez vyprošťování. Po dojedu dvou vozů zdravotnické záchranné služby si posádky převzaly pacienty postupně do své péče. Všichni byli následně odvezeni do nemocnice k další nezbytné péči, vyšetření nebo k případné hospitalizaci.

Dopravní nehoda zablokovala hlavní silniční tah krajským městem a průjezd byl omezen pouze do jednoho z jízdních pruhů. Dopravu na místě regulovala hlídka policie i hasiči. Vraky vozů byly hasiči zajištěny proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny byly zlikvidovány sorbenty. Dopravní omezení trvalo téměř dvě hodiny.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet