Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při hromadné nehodě tři zranění účastníci

Dne 29. 3. 2010 v 07:39 hod. byli hasič požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Valašského Meziříčí. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/35, mezi Valašským Meziříčím a obcí Hustopeče nad Bečvou, došlo k hromadné dopravní nehodě čtyř vozidel zn. Š Felicia combi, Renault Mascott s přívěsem a nákladem osobních aut, Ford Tranzit a Ford Fusion.

Podle svědků nezvládla řidička felicie předjíždění dlouhé soupravy s přepravovaným nákladem nových osobních aut, když došlo k těžkému střetu s protijedoucím tranzitem a k zachycení jak soupravy, tak i dalšího fordu. Při nehodě utrpěla řidička prvního auta středně těžké zranění a lehká zranění byla na místě evidována u řidičů obou fordů.

Jako první na místo dorazila hlídka policie a zastavilo zde také projíždějící vozidlo zdravotnické služby. Informace o vážné nehodě se dostala k záchranářům, kteří na místo vyslali další dva vozy zdravotnické záchranné služby a profesionální hasiče. Doprava na hlavním tahu byla zcela zastavena.

Zraněné si postupně převzali zdravotníci do své péče a po nutném ošetření je odvezli k vyšetření nebo k další péči do nemocnice. Všichni zranění se dostali ven bez nutnosti vyprošťování hasičů. Někteří účastníci nehody byli od těžších následků ochráněni aktivovanými airbagy.

Vraky vozů byly rozmetány po celé šířce vozovky a po obou příkopech. Dodávka např. skončila po nárazu na boku, poškozeny byly i přepravované nové vozy na soupravě. Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbenty.

Hromadnou nehodu na místě šetřila policie. Po ukončení šetření byly zahájeny práce na odstranění překážek, kterých se hasiči už neúčastnili. Odtažení vraků si zajistili sami účastníci nehody. Dopravní omezení trvalo několik hodin. Vozy z obou směrů byly odkláněny policisty na objízdné trasy.


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet