Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Díky Nadaci ČEZ mají hasiči ze Lhot u Potštejna ve vybavení elektrocentrálu a osvětlovací techniku

Nadace ČEZ podpořila projekt „Vybavení JSDH Lhoty u Potštejna elektrocentrálou a osvětlovací technikou“ částkou 30 000 Kč. Celkové náklady projektu byly 40 323 Kč, zbylé finance uhradila obec Lhoty u Potštejna ze svého rozpočtu.

Realizací projektu se podařilo do vybavení jednotky sboru dobrovolných hasičů pořídit rámovou jednofázovou elektrocentrálu Honda EA 3000 s AVR regulací, dále dva kusy osvětlovacích stožárů s délkou výsuvu 2,5 m, kdy každý z nich je vybaven dvěma LED 50W reflektory.

Pro vzájemné propojení elektrocentrály a stožárů budou sloužit dva neoprenové prodlužovací kabely na bubnu, každý o délce 33 m.

Přečtěte siHasiči ze Lhot u Potštejna získali díky Nadaci Agrofert nové zásahové oděvy

JSDH obce Lhoty u Potštejna je zařazena jako JPO V, kdy na žádost KOPIS Královehradeckého kraje poskytuje pomoc v obci Lhoty u Potštejna, dále na základě smlouvy poskytuje požární ochranu v obcích Borovnice a Chleny.

V případě potřeby vyjíždí i do katastrů dalších obcí v okolí. Jednotka je vybavena CAS 25 Škoda 706 RTHP a dále DA na podvozku Ford Transit, ten od minulého roku vozí ve vybavení AED Lifepak 1000, který byl pořízen za finanční podpory Královehradec­kého kraje.

Tímto děkuji Nadaci ČEZ a obci Lhoty u Potštejna za jejich podporu při realizaci projektu.

Martin Růžička
Velitel JSDH Lhoty u Potštejna
 www.hasicilhoty.cz
Sdílet