Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič převrátil auto na střechu

Těžký mokrý sníh, který překvapil v noci z prvního na druhého dubna Pardubický kraj, lámal a vyvracel stromy zejména na Orlickoústecku, Svitavsku a Chrudimsku. V prvních 11 hodinách druhého dubnového dne zasahovali hasiči v kraji u 57 událostí.

Těžký mokrý sníh, který překvapil v noci z prvního na druhého dubna Pardubický kraj, lámal a vyvracel stromy zejména na Orlickoústecku, Svitavsku a Chrudimsku. V prvních 11 hodinách druhého dubnového dne zasahovali hasiči v kraji u 57 událostí. Mezi padajícími stromy zůstalo uvězněno několik automobilů. Hasiči museli vytahovat autobusy, které zůstaly viset nad příkopy a hrozily pádem. Některá vozidla zůstala zaklíněna na svodidlech. Na ´Vendolském´ kopci se dokonce během dne převrátily hned dva nákladní automobily Liaz.

V ranních hodinách například vyjížděli hasiči k nehodě osobního vozidla za obcí Žumberk, jednalo se o osobní automobil Škoda Fabia, kdy řidič vozidla na kluzké vozovce pokryté rozbředlým sněhem dostal smyk. Následně na mostku přerazil zábradlí a skončil v příkopě na střeše, po našem příjezdu byl řidič již mimo vozidlo a vyvázl bez zranění. Naše jednotka provedla protipožární opatření a vyprostila vozidlo pomocí navijáku zpět na silnici.

por. Bc. Vendula Horáková
tisková mluvčí
Hasičského záchranného sboru
Pardubického kraje

-kow-

Sdílet