Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič bavoráku nepřežil střet s nákladním vozidlem

Včera 7. dubna 2010 dopoledne došlo u přivaděče na dálnici D11 u Libišan k tragické dopravní nehodě. Na sjezdu z dálničního přivaděče došlo ke srážce osobního vozidla zn. BMW s nákladním vozidlem. Řidič bavoráku na místě zemřel, druhý řidič vyvázl bez zranění.

Událost byla na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášena deset minut po deváté hodině dopoledne. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové s technickým automobilem a cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke srážce osobního a nákladního vozidla. Osobní vůz skončil pod nákladním a oba automobily sjely do příkopu.

Řidič bavoráku utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Řidič náklaďáku vyvázl bez zranění. Hasiči zabezpečili osobní vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování a vyšetření příčin nehody Policií ČR vyprostili z vraku tělo řidiče. Následně odklidili plastové a skleněné části z vozovky a pomohli s naložením bavoráku na odtah. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Foto: centrální požární stanice Hradec Králové

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-miw-

Sdílet