Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při havárii se vážně zranily dvě ženy

Dne 9. 4. 2010 v 08:49 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné havárii auta u obce Horní Lideč. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Francovy Lhoty.

Dne 9. 4. 2010 v 08:49 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné havárii auta u obce Horní Lideč.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Francovy Lhoty. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Horní Lideč a Valašské Příkazy došlo k těžké havárii osobního auta zn. Suzuki Swift.

Mladá řidička osobního auta nezvládla jízdu, dostala se mimo vozovku a při průjezdu příkopem čelně narazila do mostku. Při havárii utrpěla těžké zranění s otevřenou zlomeninou dolní končetiny starší spolujezdkyně a řidička byla zraněna v obličeji. Ze záchranářů na místo dorazila jako první posádka zdravotnické záchranné služby, které se podařilo dostat obě zraněné ženy z auta.

O pár minut později přijeli hasiči, kteří se ihned zapojili do pomoci zdravotníkům s naložením zraněných do sanitky. Hasiči také zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dojezdu druhé posádky zdravotníků byly ženy dále odborně ošetřeny a následně odvezeny do nemocnic k další nezbytné péči a hospitalizaci.

Havarované vozidlo blokovalo jeden z jízdních pruhů a doprava byla regulována kyvadlově hlídkou policie. Omezení trvalo asi dvě hodiny. Po zadokumentování havárie policií pomohli hasiči s odklizením následků havárie a s vytažením vraku auta.



mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet