Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tlakovou nádobu hasiči ochlazovali, majitel se popálil

Dne 10. 4. 2010 v 15:53 hod. byli hasiči informováni o požáru tlakové lahve v obci Leskovec na Vsetínsku. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Leskovce. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru plynového přímotopu a tlakové lahve na plyn.

Dne 10. 4. 2010 v 15:53 hod. byli hasiči informováni o požáru tlakové lahve v obci Leskovec na Vsetínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Leskovce. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru plynového přímotopu a tlakové lahve na plyn.

Majitel vytápěl místnost u rodinného domu, když při ovládání přímotopu došlo k požáru. Sám se ještě snažil zastavit přívodní ventil a odpojit plynovou nádobu, kterou včas vyhodil před dveře malého objektu. Sám přitom utrpěl popáleniny na ruce.

Hasiči byli na místě asi za osm minut od výjezdu. Bleskově bylo nataženo vysokotlaké vodní vedení a místo požáru bylo postupně uhašeno. Tlakovou nádobu na plyn museli hasiči postupně ochlazovat. Zranění na ruce ošetřili hasiči speciálním obkladem na popáleniny a doporučili muži, aby navštívil lékaře. Zraněný muž nakonec do nemocnice skutečně odjel, když mu to navíc nařídil jeho známý lékař.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Při požáru došlo k poškození plynového přímotopu i vstupních dveří a způsobená škoda byla vyčíslena na 5.000 Kč. Rychlou reakcí majitele a zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 200 tis. Kč. Příčinou vzniku požáru byla zjištěna technická závada na vedení mezi tlakovou nádobou a přímotopem.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet