Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladá řidička zůstala uvězněna ve vraku vozu

Dne 13. 4. 2010 v 01:43 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Bílan na Kroměřížsku. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/47, nedaleko Bílan, došlo k vážné havárii osobního auta zn. Ford Ka.

Vozidlo havarovalo mimo komunikaci, kde se v poli převrátilo přes střechu zpět na kola. Ve voze zůstala zaklíněná a zraněná mladá dvaadvacetiletá žena, která jen těžce komunikovala.

Hasiči byli ze záchranářů na místě jako první a už dvě minuty po výjezdu ze své stanice. Na místě je o situaci informoval oznamovatel události, který upozornil na zraněnou ženu uvnitř vraku. Zdravotnická záchranná služba přijela v době, kdy si hasiči připravovali speciální nářadí a lékař tak byl přítomen po celou dobu vyprošťování.

Po uvolnění překážek byla mladá žena vytažena ven a přenesena do sanitního vozu. Po nutném ošetření byla odvezena do nemocnice k další nezbytné péči a hospitalizaci. Vrak vozu hasiči zajistili proti požáru a úniku provozních kapalin do půdy. Místo bylo předáno policii, pro kterou hasiči okolí události nasvětlovali výkonnými agregáty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla jen částečně omezena průjezdnost dopravy.


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet