Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár ve skladovací hale ve Slušovicích

Dne 13. 4. 2010 v 17:17 hod. byli hasiči informováni o požáru haly ve Slušovicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína postupně se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů ze Slušovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru uvnitř skladovací plechové haly.

Požár zpozoroval jeden z občanů, který si všiml kouře vycházejícího z haly ven. Událost byla nahlášena na tísňovou linku a na místo vyjeli hasiči.

Už při příjezdu jednotek byl vidět stále sílící kouř valící se z objektu plechové skladovací haly. Jako první na místo dorazili místní hasiči, kteří natáhli vodní vedení. Objekt byl uzavřen a hasiči se snažili dostat dovnitř.

Po příjezdu profesionálů rozhodl velitel zásahu o násilném vniknutí do haly. Pomocí rozbrušovací pily byl překonán vstup a hasiči postupně v dýchacích přístrojích pronikli k plamenům. Uvnitř došlo k rozsáhlému požáru uskladněných věcí, zaparkovaného automobilu zn. Mercedes, pracovních strojů a vybavení. Lokalizace požáru trvala hasičům asi dvacet minut, celková likvidace požáru byla hlášena za další půlhodinu. Halu hasiči odvětrali přetlakovou ventilací. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo jen předběžně ohledáno. V době vzniku požáru byla plechová hala z ocelové konstrukce pravděpodobně opuštěná. Značný výron kouře způsobily hořící plasty i vysoce hořlavé látky. Požárem způsobené škody byly předběžně odhadnuty na 500.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 0,5 mil. Kč.

Příčina vzniku požáru je nadále ve společném šetření hasičů a policie. Další vyšetřování je naplánováno na středeční dopoledne, a to včetně použití speciálně cvičeného psa na vyhledávání stop po požárech.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet