Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ve Velké Jesenici mohli díky Nadaci ČEZ pořídit novou dýchací techniku, pomohl program Pomáhej pohybem

Všichni víme, jak složité je shánět finanční prostředky na údržbu a hlavně na obnovu techniky, ať už se jedná o jakékoliv částky. Mnoho menších obcí nemá takové rozpočty, aby si mohly dovolit například nákup nového vozu nebo vybudování odpovídající zbrojnice pro svou jednotku.

Také se všichni snažíme shánět peníze kde to jen jde a to jak od sponzorů, tak i z často přísně nastavených dotací.

Rádi bychom proto touto cestou poděkovali Nadaci ČEZ, která nám v projektu Podpora regionů díky aplikaci EPP – Pomáhej pohybem pomohla zrealizovat již dlouho plánovanou akci, kterou byla obnova dýchací techniky.

Díky jejich pomoci jsme mohli již nevyhovující a zastaralou techniku vyměnit za novější, modernější a lepší.

Naše bývalé dýchací přístroje Saturn S7 jsme vyměnili za Pluto 300 Fireman. V rámci obnovy bylo zakoupeno 8 ocelových lahví včetně obalů, 4 nosiče, masky s plicní automatikou a brašny.

Celkové náklady činily 176 000 Kč – z toho 100 000 Kč pokryl dotační příspěvek a zbytek uhradila obec ze svého rozpočtu.

Jako menší obec jsme rádi za každou takovouto příležitost, která se naskytne a pomůže nám doplnit nebo obnovit starší vybavení a lépe se vypořádat s nástrahami u zásahů nebo u jakékoliv jiné pomoci spoluobčanům.

JSDH Velká Jesenice
Marcel Šitina, Filip Khol
Sdílet