Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo se po nehodě převrátilo na bok

Dne 16. 4. 2010 ve 13:31 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u nákupního centra ve Zlíně, Loukách. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka hasičů z povolání města Zlína a jednotka drážních hasičů z Přerova.

Dne 16. 4. 2010 ve 13:31 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u nákupního centra ve Zlíně, Loukách. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka hasičů z povolání města Zlína a jednotka drážních hasičů z Přerova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Ford Focus a Toyota Land Cruiser.

Po vzájemném střetu dvou osobních aut se jeden vůz převrátil na bok a zablokoval železniční trať mezi Zlínem a Otrokovicemi. Druhé vozidlo zůstalo poškozené v jedné z velmi frekventovaných městských křižovatek. Při dopravní nehodě došlo k jednomu zranění na ruce, které nebylo pro odborné odmítnuté ošetření kvalifikováno.

Hasiči byli na místě nehody do čtyř minut od výjezdu. Operační důstojník nechal přes dispečera drah zastavit dopravu na železniční trati. Jeden osobní vlak se nehodě přiblížil, ale stačil včas zastavit a zabránit případnému střetu s převráceným au­tem.

Vraky vozů byly hasiči zajištěny proti požáru a úniku provozních kapalin. Hasiči ošetřili lehké zranění ruky a věnovali svého maskota plyšového dráčka Záchranáčka malému klukovi, který seděl v jednom z vozů. Dopravní omezení trvalo asi hodinu. Po zadokumentování nehody hasiči převrátili auto zpět na kola a odtáhli ho z kolejiště. Z křižovatky byl odtažen hasiči i druhý poškozený vůz.


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet