Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkend na Pardubicku ve znamení požárů trav a lesa

O víkendu likvidovali hasiči na Pardubicku několik požárů. Většinou se jednalo o požár trávy a lesního porostu. Čtyři jednotky likvidovaly požár lesa v Cholticích.

O víkendu likvidovali hasiči na Pardubicku několik požárů. Většinou se jednalo o požár trávy a lesního porostu. Čtyři jednotky likvidovaly požár lesa v Cholticích.








V sobotu, 17. dubna, ve 12.16 hodin zasahovaly čtyři hasičské jednotky u požáru lesa v Cholticích. Jednalo se o nízký porost o rozloze 80 × 50 m. Hasiči k boji s plameny nasadili čtyři proudy „C" a vysokotlaký proud. Požár hasiči zlikvidovali ve 13.16 hodin. Škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Příčinu vzniku požáru nyní zjišťuje vyšetřovatel. V tuto chvíli jsou stanoveny dvě verze vzniku požáru – nedbalost nebo úmysl.


Ve 13.15 hodin zasahovali hasiči ze stanice Svitavy a dále dobrovolní hasiči z Březové nad Svitavou, Brněnce a Radiměře u požáru suché trávy a náletových dřevin v Březové nad Svitavou. Po příjezdu jednotek na místo bylo zjištěno, že požár zasáhl trávu na ploše přibližně 60 × 20m. Příčinou vzniku požáru bude zřejmě hra dětí nebo nedbalost.

V noci ze soboty na neděli ve 2.08 hodin likvidovali hasiči z Chrudimi a Chrasti požár dvou plastových kontejnerů na sklo a plast. Požár hasiči zlikvidovali ve 2.35 hodin. Požár ale stačil oba kontejnery zcela poničit. Škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

Dne 19. dubna v 1.39 hodin likvidovali hasiči požár kontejneru v Polabinách, v ulici Na Labišti. Během dvaceti minut požár hasiči zlikvidovali. Škoda byla vyčíslena na 10 tisíc korun. Stanoveny jsou dvě verze vzniku požáru – nedbalost nebo úmysl.

Zdroj: HZS Pardubického kraje

-kaw- 

Sdílet