Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali dva nákladní automobily

Dne 19. dubna v 16.20 hodin byli chrudimští hasiči přivoláni k nehodě nákladního automobilu, který se převrátil a zatarasil zcela silnici v Chroustovicích směrem na Vysoké Mýto. Řidiče si do péče převzala zdravotnická záchranná služba. Hasiči museli jímat do nádob unikající olej.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

Dvě hasičské jednotky zasahovaly 19. dubna ve 12.05 hodin u dopravní nehody nákladního automobilu, který skončil na silnici z Letohradu na Lukavice v příkopu. Při dojezdu k zásahu ležel automobil na boku a byl mimo vozovku. Řidič opustil vozidlo nezraněn ještě před příjezdem jednotky. Vozidlo převáželo asfaltem obalovanou drť, která se vysypala na louku. Z vozidla neunikaly žádné provozní náplně. Hasiči řídili provoz do příjezdu policistů. Pomocí jeřábu byl nákladní automobil vyproštěn a hasičské jednotky se poté vrátily zpět na základny.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim a stanice Pardubice

Dne 19. dubna v 16.20 hodin byli chrudimští hasiči přivoláni k nehodě nákladního automobilu, který se převrátil a zatarasil zcela silnici v Chroustovicích směrem na Vysoké Mýto. Řidiče si do péče převzala zdravotnická záchranná služba. Hasiči museli jímat do nádob unikající olej. Na pomoc museli přijet i dobrovolné jednotky hasičů z Hrochova Týnce a Nasavrk, protože bylo nutné vyložit náklad, který tvořily PET lahve s vodou. Nakonec byli přivoláni i hasiči z Pardubic, kteří pomoci jeřábu převrátili nákladní automobil zpět na kola. Odstraňování následků nehody trvalo až do 18.45 hodin.


Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-swo-

Sdílet