Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U herny v noci hořel elekrický rozvaděč

K požáru elektroinstalace dnes 23. dubna v noci vyjížděli hasiči k paláci Morava v Divadelní ulici v centru Brna. Hasiče v 1.18 hodin přivolali pracovníci obsluhy zdejší herny, kteří zjistili, že z chodby domu se valí hustý dým. Na místo vyjela jednotka ze stanice v Lidické ulici.

K požáru elektroinstalace dnes 23. dubna v noci vyjížděli hasiči k paláci Morava v Divadelní ulici v centru Brna. Hasiče v 1.18 hodin přivolali pracovníci obsluhy zdejší herny, kteří zjistili, že z chodby domu se valí hustý dým. Na místo vyjela jednotka ze stanice v Lidické ulici.

Hasiči zasahující v dýchacích přístrojích při průzkumu silně zakouřené chodby zjistili, že dým vychází z elektrického rozvaděče a okolní elektroinstalace. Oheň po vypnutí přívodu el. proudu pomocí ručního hasícího přístroje na bázi CO2 dostali pod kontrolu v 1.28 hodin a po dalších 32 minutách dohasili. Z blízkosti hořícího rozvaděče vynesli před dům a na chodníku uhasili dřevěný regál, na který přeskočily plameny.

Silně zakouřenou chodbu a další prostory domu odvětrali přetlakovými ventilátory. K účinnému odvětrání museli odstranit zámek z mříže na chodbě. Okolí požářiště zkontrolovali termokamerou, která nezobrazila žádná skrytá ohniska hoření. Hasiči také prověřili, zdali se kouř nerozšířil do horních pater domu s byty.

Ilustrační foto

Požár poškodil rozvaděč, okolní elektroinstalaci a část dřevěného regálu. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na el. zařízení. Škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 100 tisíc korun.

Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet