Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchrana sebevraha ze stožáru vysokého napětí

Zdravotnická záchranná služba si v úterý 27. dubna 2010 v 16. hodin odpoledne vyžádala pomoc hasičů. Na tísňovou linku ZZS nahlásil mladý muž, že chce spáchat sebevraždu.Na Citické ulici v Sokolově, kousek od železničních kolejí, vylezl mladík na stožár vysokého napětí a po železné konstrukci šplhal stále výš.

Zdravotnická záchranná služba si v úterý 27. dubna 2010 v 16. hodin odpoledne vyžádala pomoc hasičů. Na tísňovou linku ZZS nahlásil mladý muž, že chce spáchat sebevraždu.Na Citické ulici v Sokolově, kousek od železničních kolejí, vylezl mladík na stožár vysokého napětí a po železné konstrukci šplhal stále výš.

K místu vyrazili profesionální hasiči ze Sokolova s cisternou i automobilovým žebříkem doprovázení sanitním vozem zdravotnické záchranné služby a policií České republiky.

Muž stále lezl nahoru a nebezpečně se přibližoval k drátům s elektrickým proudem. Na místo se dostavil policejní vyjednavač, který se sebevrahem začal okamžitě komunikovat. Po chvíli se mu podařilo mladíka přesvědčit, aby slezl o kousek níž a vzdálil se od drátů. Po více než hodině, kdy byl muž na stožáru, už na něm byla znát únava a vyčerpání. Křečovitě se držel konstrukce a vypadal jako by omdléval. Policejní vyjednavač po ujištění, že muž už skočit nechce, povolala hasiče, kteří byli na místě připraveni k okamžitému zásahu. Hasiči vyšplhali k mladíkovi, zajistili ho proti pádu a pomocí lanové techniky dostali muže v pořádku na zem, kde si jej do péče převzali lékaři.

Mladík byl na stožáru přes hodinu a půl a všichni, kteří se podíleli na jeho záchraně doufají, že už se o nic podobného nepokusí.
 

Info: por. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kra­je

-wap-

Sdílet