Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jednotka hasičů ze Ždírce nad Doubravou získala za podpory Nadace ČEZ nové vybavení pro zásahy u dopravních nehod

Hasičská jednotka ze Ždírce nad Doubravou je zařazena do kategorie JPO II s výjezdem do 5 minut. Pořízením vybavení bude schopna zajistit větší bezpečnost jak zasahujících složek IZS, tak zachraňovaných osob, zejména při dopravních nehodách.

Vzhledem k dislokaci jednotky, kdy je nejbližší stanice HZS cca 12 kilometrů vzdálená, bývá v řadě případů na místě jako první. Město Ždírec kříží dvě silnice první třídy (1/34 a 1/37) na hranici Kraje Vysočina a Pardubického kraje.

Naše jednotka je tedy k dispozici jako podpora zejména pro jednotky profesionálů z Chotěboře, Hlinska v Čechách ze Žďáru nad Sázavou.

Díky podpoře NADACE ČEZ, jsme mohli naši CAS dovybavit dvěma kusy Stabilizačních klínů s protiklínem LUCAS LSS, sadou stabilizačních výsuvných tyčí s popruhem, CrashStay – Döngesn a pěti kusy dopravních skládací kuželů TCL s LED osvětlením.

Celková částka celého projektu činí 48 018 Kč, Nadace ČEZ se podílela částkou 35 000 Kč, zbývající část 13 018 Kč financovalo město Ždírec nad Doubravou ze schváleného rozpočtu JPO na rok 2020. Celý projekt zrealizovala vyzbrojna.cz – prodejna Havlíčkův Brod.

Tímto děkujeme městu Ždírec nad Doubravou za finanční podporu. Především ale nadaci ČEZ, bez které by tento projekt nemohl být zrealizován.

Erik Urban
zástupce velitele JSDH
Ždírec nad Doubravou
Sdílet