Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kvůli novým případům začala druhá dezinfekce ostravského domova Slunečnice

Čtyři desítky profesionálních a dobrovolných hasičů se zapojily ve čtvrtek 08.20.2020 do druhé dezinfekce Domova s pečovatelskou službou Slunečnice v Ostravě-Porubě. Z celkového počtu téměř čtyř stovek je totiž po víkendových odběrech pozitivních na koronavirus covid-19 sedm desítek klientů, byť drtivá většina neměla v úterý dopoledne – před zahájením důkladné očisty – žádné příznaky.

Odběr vzorků všech klientů a zaměstnanců domova Slunečnice nařídil Krizový štáb Moravskoslezského kraje na konci uplynulého týdne poté, co se zde objevili první pozitivní klienti a zaměstnanci. To už měli hasiči první dvoudenní dezinfekci objektů DPS Slunečnice za sebou – ve čtvrtek a pátek (1. a 2. 10. 2020). I jejich druhá dezinfekce bude trvat dva dny. Pozitivní zaměstnanci domova doma jsou v karanténě.

Přečtěte siZačala dvoudenní desinfekce velkého ostravského domova Slunečnice

Profesionální hasiči z HZS Moravskoslezského kraje sem přijeli z celého kraje, pomáhá jim jednotka Střední odborné školy požární ochrany a Vyšší odborné školy požární ochrany ve Frýdku-Místku, hasiči ze Záchranného útvaru HZS ČR v Hlučíně a dobrovolní hasiči ze čtyř ostravských částí – Zábřeh, Radvanice, Michálkovice a Krásné Pole.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet