Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dítě u nehody uklidňoval dráček Hasík

Plyšovou figurkou dráčka Hasíka – maskota preventivního programu HZS JmK – dne 3. května hasiči uklidňovali dítě při nehodě v Brně. Dvouletá dívenka jela s otcem ve vozidle Alfa Romeo, které se střetlo na křižovatce ulic Průmyslová a Švédské valy na Černovické terase v Brně-Tuřanech s vozidlem Volkswagen Golf.

Plyšovou figurkou dráčka Hasíka – maskota preventivního programu HZS JmK – dne 3. května hasiči uklidňovali dítě při nehodě v Brně. Dvouletá dívenka jela s otcem ve vozidle Alfa Romeo, které se střetlo na křižovatce ulic Průmyslová a Švédské valy na Černovické terase v Brně-Tuřanech s vozidlem Volkswagen Golf.

Řidiči obou aut byli při srážce zraněni a zdravotníci je převezli do nemocnice, dívka v dětské sedačce na zadním sedadle vozidla Alfa Romeo byla v šoku. Vyděšenému dítěti hasiči pomohli překonat stres plyšovou figurkou. Zdravotníci pak dítě k vyšetření rovněž převezli do nemocnice.

Nehoda byla hasičům ohlášena ve 14.03 hodin, na místě zasahovala jednotka z nedaleké stanice v ulici Tuřanka. Při jejím příjezdu byli zranění řidiči již v péči zdravotníků. Dítěti v šoku upoutaném v dětské sedačce hasiči předali dráčka Hasíka. Na havarovaných autech hasiči udělali protipožární opatření a odpojili baterie. Skvrnu vyteklého oleje zasypali 30 kilogramy sorbentu. Protože na vozovce bylo velké množství úlomků a střepů, k úklidu komunikace hasiči povolali silničáře.

Krátce po nehodě na Černovické terase hasiči z nedaleké stanice vyjížděli k dalšímu zásahu u havárie v Hanácké ulici. U zatáčky silnice spojující brněnské městské části Tuřany a Slatina řidička vozidla Daewoo Matiz vyjela z vozovky. S autem skončila zhruba 20 metrů od silnice v poli, auto bylo převrácené na střeše.

Nehoda byla hasičům ohlášena ve 14.38 hodin a při jejich příjezdu byla motoristka mimo vozidlo v péči zdravotníků. Hasiči udělali na autě protipožární opatření a odpojili baterii. Po vyšetření a zadokumentování nehody auto na poli převrátili zpět na kola a odtáhli k silnici a pak na vozovku k odtahu.


Ilustrační foto


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje



-swo-

Sdílet