Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plně naložený kamión havaroval, když mu praskla pneumatika

Na silnici mezi kruhovým objezdem a hraničním přechodem došlo dne 6. 5. 2010 v ranních hodinách k dopravní nehodě kamiónu. Na soupravě kamiónu, plně naloženého dřevěnými kládami, praskla levá zadní pneumatika. To celou soupravu rozhodilo a převrátilo na levou stranu. Kurty se zpřetrhaly a všechny klády se rozlétly po celé vozovce. Naštěstí v inkriminovanou chvíli nejelo naproti žádné vozidlo, ani se tam nepohybovaly další osoby.

Na silnici mezi kruhovým objezdem a hraničním přechodem došlo dne 6. 5. 2010 v ranních hodinách k dopravní nehodě kamiónu. Na soupravě kamiónu, plně naloženého dřevěnými kládami, praskla levá zadní pneumatika. To celou soupravu rozhodilo a převrátilo na levou stranu. Kurty se zpřetrhaly a všechny klády se rozlétly po celé vozovce. Naštěstí v inkriminovanou chvíli nejelo naproti žádné vozidlo, ani se tam nepohybovaly další osoby.

V době příjezdu jednotky byla na místě Policie ČR, která řídila dopravu a zkoumala místo nehody. Řidič kamiónu se nacházel již mimo vozidlo. Měl lehčí zranění levé nohy, ale chodil a byl při vědomí. Jednotka ho předala do péče Zdravotnické záchranné služby, která ho odvezla do Lužické nemocnice k dalšímu ošetření. Při jízdě byl řidič naštěstí připoután a to mu pravděpodobně zachránilo život, jinak by z vozu vylétl a skončil někde pod kládami.

Zásah se protáhl až do odpoledních hodin. Z kamiónu unikala jen kapalina z autobaterií, kterou jednotka zasypala sorbentem. Klády byly přeloženy na jiné vozidlo. Kamión byl za pomoci speciální vyprošťovací techniky obrácen na kola a odtažen a místo bylo uklizeno.

Foto a info: www.hasicirumburk.cz


-wap-

Sdílet