Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FIREPORT má novinku, mobilní červené tlačítko přivolá hasiče přímo na konkrétní místo

Vážení hasiči, rádi bychom Vám představili další novinku v oblasti svolávání jednotek požární ochrany od FIREPORTu.

FIREPORT je již prakticky notoricky známým systémem pro bezkonkurenčně nejvyladěnější vyhlášení poplachu jednotkám sborů dobrovolných hasičů. Jako leader na českém trhu přichází s další technologickou revolucí. Tvůrci sami tomu říkají – FIREPORT červené tlačítko.

O co jde, jak to funguje a komu je tato novinka určena?

FIREPORT – červené tlačítko je systém mobilních poplachových tlačítek, která při svém stisku okamžitě spustí FIREPORT poplach jednotce, na kterou jsou tlačítka napojena.

Primární využití pro něj najdou hlavně podnikoví hasiči, starostové obcí a měst, která pořádají různé trhy, výstavy či větší akce všeho druhu pro širokou veřejnost a v neposlední řadě samotné jednotky SDH pro vlastní speciální účely.

Jde o mobilní, bezdrátové, hardwarové tlačítko umístitelné kamkoliv.

Z pohledu podnikových hasičů

Představíme-li si jakoukoliv výrobní společnost, sklady, truhlárny, pily a jiné podniky, které mají své jednotky požární ochrany – podnikové hasiče, mohou být červená tlačítka rozmístěna libovolně po areálu, ať je jakkoliv rozlehlý.

Každé tlačítko má svou jasnou pozici a proto ve vteřině po jeho stisknutí všem svým podnikovým hasičům ohlásí, že v jeho blízkosti jsou hasiči potřeba a výjezd je aktivován bez jakéhokoliv prodlení.

V praxi to znamená, že ještě dříve, než zaměstnanci stačí zavolat na dispečink firmy a ohlásit událost s detaily co se stalo, mohou druhou rukou stisknout tlačítko a aktivovat tak okamžitě podnikové hasiče, kteří vědí, kam mají jet, protože poplach přišel z tlačítka např. „zásobník plynu“.

Z pohledu starosty/starostky

Jste starostou/sta­rostkou obce či města a pořádáte čas od času trhy, výstavy a veřejné akce, kde musíte zajistit požární dozor? FIREPORT – červená tlačítka si můžete rozmístit mezi kritické stánky. Pak v případě problému jeho stisk okamžitě pošle Vaši jednotku, jež drží požární dozor na přesné místo, kde k problému došlo.

Dalším využitím této novinky je monitoring hladiny vodních toků. Protéká Vaší obcí potok či jiný vodní tok? Chcete být informováni, pokud její hladina dosáhne Vámi určené hranice? I takový „poplach“ dokáže čidlo FIREPORT červeného tlačítka spustit.

Z pohledu činnosti JSDH obce/města

Jste dobrovolní hasiči spolupracující např. s místním domovem důchodců? Pomáháte čas od času pečovatelkám s polohováním seniorů? FIREPORT červené tlačítko můžete dát pečovatelkám na služebnu a v případě, že budou Vaši pomoc potřebovat, přivolají si Vás stiskem červeného tlačítka.


Pokud Vás informace v tomto článku zaujaly, neváhejte se obrátit přímo na info@fireport.cz.

komerční prezentace
www.fireport.cz
Sdílet